Facebook Pixel

Каква торбичка за прахосмукачка Miele да изберете? – 2 част

С прахосмукачките Miele е толкова лесно да откриете правилната формула за чист дом. Те комбинират най-новите технологии с по-голямата мощност и ефективност. Специално разработените им филтри и торбички, улавят и най-фините прахови частици. Това ги прави подходящ избор за домакинства с малки деца и хора с алергии.
Каква торбичка за прахосмукачка Miele да изберете? – 2 част

С прахосмукачките Miele е толкова лесно да откриете правилната формула за чист дом.  Те комбинират най-новите технологии с по-голямата мощност и ефективност. Специално разработените им филтри и торбички, улавят и най-фините прахови частици. Това ги прави подходящ избор за домакинства с малки деца и хора с алергии.

А Вие нуждаете ли се от нов помощник при почистването? Не пропускайте да прочетете предната част на статията ни. В нея Ви представихме торбичките на марката и как да се ориентирате коя е подходящата за Вашата прахосмукачка. 

Днес продължаваме темата, като отговаряме на въпросите, които най-често ни задавате. 

Как да замените торбичката за прахосмукачка Miele?

За да замените торбичката, трябва да знаете как да отворите прахосмукачката:

  • Натиснете бутона за освобождаване на капака, докато щракне. След това го вдигнете, за да стигнете до торбичката. Хванете здраво пластмасовия държач, на която е поставена торбичката и я дръпнете внимателно, за да я извадите.
  • Не се притеснявайте, ако сте алергични към прах. Торбичките на Miele са проектирани не само да филтрират 99.9% от финия прах, а и имат специален капак в горната част. Когато прахосмукачката не е пусната, той е затворен и по този начин предотвратява разпиляването на прах или отпадъци при смяна на торбичката. 
  • Поставете новата торбичка в синия държач и внимателно я наместете, докато не пасне на предназначеното й място. Уверете се, че не разгъвате плика, когато го вадите от оригиналната му кутия. Направете го, когато е поставен вече на мястото си. 
  • Затворете капака на прахосмукачката и натиснете надолу, докато щракне. 

 A знаете ли, че...?

Капакът на прахосмукачката е проектиран да се затваря, само когато има поставена торбичка. Затова, когатомахнете старата торба и не я замените с нова, НЕ използвайте сила, опитвайки се да го затворите. В противен случай можете да счупите или повредите капака. Ще можете да го затворите отново само тогава, когато  сложите новата торбичка.


След колко време трябва да замените торбичката?

При средна интензивност на използване на прахосмукачката – 1 или 2 пъти на седмица, торбичката ще „издържи” около 3 месеца. Обаче този срок е условен и зависи от различни фактори - каква е площта на жилището Ви, какви са подовите настилки, колко е замърсено и колко често го почиствате. 

Например, ако имате голяма къща с килими е по-вероятно да се наложи да заменяте торбичката всеки месец. Причината е, че те задържат повече прах и замърсявания от други подови настилки като паркет и теракот. 

Професионалистите Ви съветват – заменяйте торбичката преди да се напълни на 100%. Това ще подобри силата на засмукване и ще удължи живота на прахосмукачката. 

Как ще разберете, че торбичката е пълна?

За разлика от повечето производители, Miele не остава нищо на случайността. Техните прахосмукачки имат индикаторен елемент за смяна на торбичката. Той започва да свети в червено, когато е време да я замените. 

Какви са Вашите въпроси? 

Ако търсите нова прахосмукачка и разглеждате различните възможности на пазара, вероятно имате много въпроси, на които не можеда намерите отговор. Независимо дали в момента правите проучване или сте се насочили към Miele, нашите професионалисти винаги са готови да Ви помогнат.  

Торбичките на Miele HEPA ли са?

НЕPA идва от "high-efficiency particulate air", което на български се превежда като високоефективен въздух от частици. Този термин се отнася към въздушните филтри,а НЕ към торбичките на прахосмукачките. 

Макар че торбичките на марката са произведени по най-новите технологи и задържат 99.9% от финия прах, те не са HEPA. Но Miele предлага филтър HEPA, който  да пасне на моделите S4, S5, Compact C2 (S6), Complete C3 (S8). 

Каква филтър използват прахосмукачките на Miele?

Марката предлага както разнообразие от електроуреди, така и различни консумативи за тях. Всяка прахосмукачка изисква определен филтър. Най-добрият начин да научите кой е подходящият за Вашия модел, е да проверите ръководството за употреба или обозначенията на кутията й. 

Също така, можете да изберете и филтър, който да отговори на специфични нужди като HEPA за алергии или с въглен за неприятни миризми. Но е задължително да проверите дали са съвместими с модела на Вашата прахосмукачка. 

Има ли филтър, който се препоръчва при почистване след домашни любимци?

Една от причините Miele да е популярна марка за прахосмукачки се дължи на разнообразието от консумативи за тях. Филтърът АCTIVE AIR CLEAN SF-AAC 30ще отговори на нуждите Ви. Той съдържа активен въглен, който помага в борбата с упоритите миризми, останали от замърсяванията на любимците Ви. Съвместим е с моделите S7000 - 7999, S2000 - 2999, S300i - S858i, Compact C1.

Докато HEPA филтърът е идеален за премахване на алергени и намаляване на симптомите, които пърхота и слюнката на животните могат да предизвикат.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да научите повече за прахосмукачките и консумативите на Miele.  Следете нашия блог, защото скоро ще продължим да Ви представяме актуална информация за нашите електроуреди. 

Оставете коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.