Facebook Pixel

Защо Ви препоръчваме фурни за вграждане?

Модерната кухня вече не е мечта, а реалност! Вече можете да кажете „сбогом” на масивните свободностоящи уреди, които ограничават пространството във Вашата кухня. Уредите за вграждане са иновация, която ще подобри изживяването Ви и ще превърне готвенето в истинско удоволствие. С тях ще се потопите в света на най-новите технологии, комфорт и качеството.
Защо Ви препоръчваме фурни за вграждане?

Модерната кухня вече не е мечта, а реалност! Вече можете да кажете „сбогом” на масивните свободностоящи уреди, които ограничават пространството във Вашата кухня. Уредите за вграждане са иновация, която ще подобри изживяването Ви и ще превърне готвенето в истинско удоволствие. С тях ще се потопите в света на най-новите технологии, комфорт и качеството.

Либра груп е партньор с най-добрите свтовни производители на електроуреди в бранша като Miele, Gorenje, Teka, Bocsh и др. Тук можете да намерите едни от най-качествените фурни на пазара, със сигурна гаранция при всеки закупен продукт. Последвайте линка, за да научите повече за нашите фурни за вграждане както и да изберете най-подходящия за Вас.

Фурните се отличават със своя съвременен дизайн, огромна гъвкавост и усъвършенствани функционалности, не отстъпват на свободностоящите и дават възможности да бъдат инсталирани на различни места и височина в кухненските шкафове.

Защо се нуждаете от фурни за вграждане?

В днешно време, много хора търсят най-практичния и функционален начин за обзавеждане на кухнята. Причините са различни -  от липса на достатъчно пространство до предпочитане на модерен и минималистичен интериор. 

Уредите за вграждане са идеални и за домове с отворен план, където кухненският бокс, всекидневната и холът са обединени в едно помещение. Интегрираният дизайн гарантира, че уредите ще останат скрити и няма да се налага да ги комбинирате с останалата част от интериора.

Фурните за вграждане са идеален начин, за да постигнете хармония във Вашата кухня. Те ще Ви осигурят лесен достъп. Проектирани са с мисълта за ергономията и се инсталират в шкафовете. Можете да изберете както стандартен монтаж, така и на нивото на очите. Това Ви дава възможност да се насладите на оптимално удобство и да заложите на вариант, който ще пасне идеално на Вашия стил на готвене.

Вградените фурни не отстъпват по функционалност на свободностоящите. Могат да Ви предложат различни програми за приготвяне на храна и удобства като самопочистване. Това може да Ви спести не само време, но и усилия и да оптимизира почистването до натискане на няколко бутона.

Друго предимство е техният стил. На пазара ще откриете голямо разнообразие от модели с елегантни линии и съвременна визия. Те с лекота ще паснат както на традиционните, така и на ретро и модерни кухни.

Къде да позиционирате фурната?

Когато става въпрос за позициониране на основните уреди в кухнята, можем да Ви дадем няколко практични съвета:

  • Обърнете внимание на работния триъгълник. Дизайнерите съветват да разделите работното си пространство на зони – за съхранение, миене и готвене. Съответно във всяка една от тях, трябва да разположите основните уреди – хладилник, съдомиялна, фурна и котлони. Най-добрият вариант е да са подредени така, че да получите перфектен равностранен триъгълник.
  • При фурните за вграждане трябва да помислите и за височината на монтажа. Повечето хора предпочитат стандартно разположение - на долните кухненски шкафове. Но е възможно да се инсталира и по-високо. Например на височината на очите. В този случай Ви препоръчваме да вземете предвид своята собствена височина. Контролният панел трябва да е позициониран на нивото на главата Ви, за да не се налага да се навеждате или повдигате нагоре.
  • Фурната и хладилникът НЕ трябва да са позиционирани в непосредствена близост. Когато тези уреди се намират един до друг, може да се увеличи потреблението на енергия При готвене, фурната генерира топлина и хладилникът трябва да работи по-интензивно, за да поддържа температурата си.

Не забравяйте, че използването на кухнята и уредите в нея трябва да бъде възможно най-удобно. Затова преди да започнете с планирането, помислете за Вашите навици в ежедневието – колко често готвите, какви са предпочитанията Ви и от какво точно се нуждаете.

Единична или двойна фурна за вграждане?

Повечето домакинства залагат на единична фурна. Тя е подходяща както за кухните, където пространството е ограничено, така и за по-малките семейства, където не се готви в големи количества. В този случай, обикновено фурната се монтира на долния ред на кухненските шкафове и вратичката се отваря отгоре надолу.

Двойната фурна, всъщност представлява две отделни фурни за вграждане, които са инсталирани една върху друга. В зависимост от проекта, двете могат да бъдат с еднакъв размер или горната да бъде по-голяма или по-малка от долната. Обикновено вратичките са отварят по един и същи начин.

Този вариант се препоръчва за големи домакинства или хора, които готвят в големи количества и се нуждаят от повече мощност.

Какво можем да заключим?

Фурните за вграждане са практичен и функционален начин за обзавеждане на кухнята. Повечето домакинства предпочитат този метод на обзавеждане. Той е със същите функции като при свободностоящите.

Разликата идва от там, че фурните за вграждане се монтират в кухненското обзавеждане. Така се създава голямо удобство не само при приготвянето на храната, но и при спестяването на място. Освен това, дизайнът на фурните за вграждане елегантен и може да се съчетае перфектно с всякакви типове интериор.

Оставете коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.