Facebook Pixel

Видове почиствания при фурната за вграждане

Срещали ли сте реклами, където твърдят, че "Фурната ще сготви и ще се почисти сама.". Почистване на фурната без да направите нищо? Това е осъществимо, стига да знаете какъв вид почистване да използвате.
Видове почиствания при фурната за вграждане

Срещали ли сте реклами, където твърдят, че "Фурната ще сготви и ще се почисти сама.". Почистване на фурната без да направите нищо? Това е осъществимо, стига да знаете какъв вид почистване да използвате.

Пиролизата е специален начин за автоматично самопочистване. Базира се на загряването на фурната до температура 490 ºC, на която се разграждат моликулите на органичните вещества. С този метод, вече не е нужно да прекарвате свободното си време в опити да почистите вътрешността на фурната за вграждане. С пиролизата фурната сама ще почисти и най-трудните за отстраняване замърсявания. Само трябва да натиснете няколко бутона и уредът ще свърши "мръсната работа" за Вас.

Пиролизата не е единствения метод за самопочистване на фурната. Много полезни при почистването са също така каталитичните панели. С тях може да се извърши печене и почистване 2 в 1. Те задържат мазнините и замърсяванията по време на печене. Панелите могат да бъдат подменени, благодарение на което камерата на фурната остава чиста.

Горещото миене е също много удобен метод за почистване. Aqualytic System е поредното улеснение за всички потребители, които ценят безупречната чистота в кухнята. Дори там, където на пръв поглед не се виждат замърсявания. Гладката повърхност AquaRealEase® (емайлът, с който е покрита камерата на фурната) е отличен при почистване на мокро. Достатъчно е да сипете вода на дъното на уреда и да включите съответната програма. В рамките на половин час водната пара ще размекне и най-засъхналите остатъци от храна. Накрая трябва само да избършете стените на камерата с влажна кърпа.

Почистването отвътре и отвън може да се случи бързо и безпроблемно. Вратата на фурната е една от най-проблемните зони за отстраняване на замърсяванията. Благодарение на системата за лесен монтаж на вратата, вече стъклата на вратичката могат да се почистят лесно. Не са необходими специално инструменти. Двете щипки, намиращи се в горната част на вратата на фурната, позволяват самостоятелно изваждане на стъклата. Така може да ги забършете лесно с кърпа или просто да ги пъхнете в съдомиялната.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да почистите фурната си за вграждане по-бързо и ефективно. Следете нашия блог, защото в следващата статия ще говорим как да обезопасим кухненските уреди и кухнята за малките деца.

Оставете коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.