Facebook Pixel

Каква е разликата между инверторния и обикновения климатик?

Сигурни сме, че поне веднъж самите Вие сте се чудили каква е разликата между различните видове климатици.
Каква е разликата между инверторния и обикновения климатик?

Сигурни сме, че поне веднъж самите Вие сте се чудили каква е разликата между различните видове климатици. От практиката ни можем да кажем, че повечето клиенти гледат чисто визуално на моделите и не обръщат внимание на съществените разлики. Затова в тази статия ще Ви обясним на кратко принципа на работа на двата вида климатици и кой са по-подходящи за отопление през зимата.

Най-същественото различие при инверторните и обикновените климатици е начинът, по които работи компресора. Този на стандартните модели е проектират, така че да работи на постоянни обороти. Това означава, че когато има разлика между температурата в стаята и зададената от Вас, той работи на високи обороти до достигане на избраните от Вас градуси. Естествено, след достигането ѝ, компресора се изключва.

При инверторните климатици, има два типа компресори – за прав и променлив ток. При него се осъществява по-точен контрол, заради постепенното увеличаване на оборотите. Това означава, че той работи по-плавно и от минималната скорост достига до максималната за определен период от време.

Разбира се, от тук идва и разликата в консумацията на електричество. Заради принципа си на работа, инверторните климатици са много по-икономични и компресора им се износва много по-бавно от тези на обикновените.Трябва да отбележим, че те се справят и много по-добре, когато са в режим отопление, а температурата навън е много ниска.

Разгледайте нашият онлайн магазин и изберете най-добрият климатик за Вашия дом. Нашите сътрудници с удоволствие ще отговорят на всичките Ви въпроси и ще Ви помогнат да направите най-добрия избор!

Оставете коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.