Facebook Pixel

Нуждаете ли се от роботизирана прахосмукачка за дома? – 1 част

Според едно от последните проучвания, над 60% от потребителите определят почистването на пода като „досадна”, „трудоемка” и „скучна” задача. От тях почти 40% са заложили на роботизираните прахосмукачки, за да спестят време, енергия и да се фокусират върху важните неща в живота си.
Нуждаете ли се от роботизирана прахосмукачка за дома? – 1 част

Според едно от последните проучвания, над 60% от потребителите определят почистването на пода като „досадна”, „трудоемка” и „скучна” задача. От тях почти 40% са заложили на роботизираните прахосмукачки, за да спестят време, енергия и да се фокусират върху важните неща в живота си.

Истината е, че роботизираните прахосмукачки придобиха по-голяма популярност през последните 2-3 години. Те „освободиха” ръцете на хората и направиха почистването на дома по-практично и лесно.

Много често нашите клиенти са ни задавали въпроса: „Наистина ли си заслужва по-високата им цена?”. В тази статия ще Ви дадем отговор и ще представим предимствата и недостатъците на този вид прахосмукачки.

Какво представляват роботизираните прахосмукачки?

Както сами можете да се досетите от името им, това са автоматични устройства, които са предназначени за почистване на всякакви подови повърхности – килими, теракота, ламинат и други. Те се справят перфектно с премахването на праха, мръсотията и малките отпадъци на пода като трохи и други.

Основната разлика между тях и стандартните модели, е че роботите за почистване минимализират количеството работа, която трябва да свършите.

Разбира се, това не винаги е било така. Първите модели, които бяха разработени през 90-те години, не можеха да засекат препятствията и често се налагаше хората да ги контролират.

Днес, новите модели са не само по-достъпни като цена, но и предлагат редица интелигентни функции като тих режим, пресмятане на времето за почистване, разпознаване на гласови команди и много други.  Освен това, увеличиха своята ефективност, което допълнително увеличи интереса към тях.

Какви са техните предимства?

Сигурни сме, че и Вие искате да спестите време, но се колебаете заради по-високата цена на роботите за почистване. За да Ви помогнем да прецените дали това е правилното решение за Вас, ще разгледаме техните предимства.

Лесен за използване.

Може би сте виждали реклами за роботизирани прахосмукачки и сте се чудили как всичко изглежда толкова лесно. Истината е, че наистина са лесни за използване.

Чрез  персонализирано приложение за почистване, Вие сами можете да го програмирате за дадено пространство. След като настроите таймера кога да започва почистването, вече няма нужда да се ангажирате с прахосмукачката. Тя практически работи сама. Само трябва да я поставите на подходящо място на пода и почистването започва!

В допълнение, повечето модели могат да се саморегулират, избягват препятствията по пътя и  идентифицират „изненадите”, оставени от домашните любимци. Те са почти безпогрешни и това означава, че няма почти никаква вероятност да се повредят или да заседнат на някоя повърхност.

По-висока ефективност.

Ако Вие сте останали в миналото с ръчните прахосмукачки, може би е време да помислите за новите смарт технологии. Роботите за почистване вече могат да изпълняват множество функции.

Някои модели са толкова усъвършенствани, че без да ги програмирате, запомнят оформлението на Вашето пространство и изхвърлят мръсотията, която събират. Дори успяват сами да намерят своя път обратно към станцията за зареждане.

Роботизираните прахосмукачки от по-висок клас имат още по-усъвършенствани сензори. Те могат да преминават между голи подове и килими, без Вие ръчно да превключвате на настройките.

Това са само част от предимствата на този вид прахосмукачки. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим да Ви запознаваме с техните функции.

Оставете коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.