Facebook Pixel

Функционална кухня за Вашия дом

Красива и функционална кухня – възможно ли е? Повечето от нашите клиенти са ни споделяли, че мечтаят за деня, в които ще могат да притежават персонализирана кухня.
Функционална кухня за Вашия дом

Красива и функционална кухня – възможно ли е? Повечето от нашите клиенти са ни споделяли, че мечтаят за деня,  в които ще могат да притежават персонализирана кухня. Но тук не става въпрос за дизайнерски проект на интериора, а за помещение, което да отговаря на техните нужди  и  потребности. И въпреки голямото им желание, се появяват все повече неизвестни като на какви електрически уреди да се спрете.

Затова в тази статия ще Ви дадем няколко много важни съвета, с които по-лесно да успеете да преобразите Вашата кухня.

Някой специалисти определят позиционирането на мебелите като най-важната „съставка” за функционална и стилна кухня. Разбира се, преди всичко трябва да се съобразите с архитектурата и формата на помещението. Но най-общо оформлението може да бъде  U-образно, L-образно, паралелно, единични стени или острови.

Друг добър съвет е да следвате правилото на триъгълника. Това означава, че котлона, мивката и хладилника трябва да са разположени близо един до друг. Например около съдомиялната Ви е под мивката, то приборите и съдовете трябва да са разположени някъде наблизо. Така ще можете да си гарантирате, че всичко, от което се нуждаете е на ръка разстояние.

В зависимост от големината на кухнята Ви, трябва да помислите и къде ще съхранявате всичките си кухненски принадлежности. Да, знаем, че откритите пространства имат своя чар. Но не бива да забравяте, че изобщо не е приветливо, когато съдовете са подредени на видно място под кухненския остров.

Ако изпълните тези три лесни стъпки, сами ще се убедите, че сте се доближили малко повече до Вашата мечтана кухня. Следете нашия блог за още полезни съвети.

Оставете коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.