Facebook Pixel

Как да изберете нов бойлер за дома си?

Вече можете да се наслаждавате на комфорта на топлата вода у дома по всяко време. Ние, от Либра Груп, Ви предлагаме бойлери с ненадминато качество, дизайн и енергийна ефективност. Партньори сме с най-добрите световни производители в бранша като Tesy, Ariston, Atlantic, DIPLOMAT, TERMOMAX. При нас ще откриете най-качествените уреди със сигурна гаранция за всеки продукт.
Как да изберете нов бойлер за дома си?

Вече можете да се наслаждавате на комфорта на топлата вода у дома по всяко време. Ние, от Либра Груп, Ви предлагаме бойлери с ненадминато качество, дизайн и енергийна ефективност. Партньори сме с най-добрите световни производители в бранша като Tesy, Ariston, Atlantic, DIPLOMAT, TERMOMAX. При нас ще откриете най-качествените уреди със сигурна гаранция за всеки продукт.

Несъмнено бойлерът е един от най-важните електроуреди във всяко домакинство и неразделна част от ежедневието Ви. Той гарантира, че ще имате топла вода с подходяща температура за всичко – от взимане на душ до миене на чинии. Освен това, може да окаже и значително влияние върху разходите Ви.

Според последните статистики, 20% от енергийните разходи  се генерират от този електроуред. Затова е важно да изберете  модел, който не само ще отговори на нуждите Ви, но е и с висок енергиен клас.

Не знаете как да изберете правилния бойлер? В тази статия ние, от Либра Груп, ще Ви запознаем с най-важните фактори, на които да обърнете внимание. 

Как да разберете, че старият Ви бойлер е за смяна?

Не е нужно бойлерът Ви да е повреден, за да намали своята ефективност. Например – може да му отнема повече време от преди, за да загрее водата или трудно поддържа стабилна температура. Това ще доведе до повишаване на разходите за електроенергия.

Обърнете внимание на следните признаци:

  • На повече от 10 години е. Повечето производители определят експлоатационния живот между 10 и 15 години, в зависимост от модела и използваните технологии. 
  • Не осигурява достатъчно топла вода за Вашето семейство.
  • Често има проблеми като течове или спиране на топлата вода.
  • Издава странни звуци като дрънкане или съскане.
  • Високи разходи за електричество.

Ако случаят е такъв, екипът на Либра Груп с удоволствие ще Ви предложи ефективно решение за нуждите на Вашето домакинство. 


Как да изберете своя нов бойлер?

Няма значение дали искате да замените стария бойлер, който постоянно се разваля, или планирате да обзавеждате ново жилище. Правилният уред ще гарантира, че винаги ще имате достъп до топла вода и това ще се случва по най-ефективния и надежден начин.

Термопомпен, термодинамичен, със серпентина, проточен и още много...

На българския пазар със сигурност ще откриете голямо разнообразие. Уредите се различават не само по своите дизайн и размери, а и по технологията за затопляне на водата.

За съжаление, много хора разполагат с малки бани, в които трудно може да се събере много литражен бойлер. Затова, за тях са важни не само предимствата на уреда, но и начина на монтиране. По тези критерии, има 2 вида:

  • Вертикални – може да се каже, че това е стандартният и най-разпространен вид. Устройството му е просто и може да се каже, че представлява съд под налягане с нагревател.
  • Хоризонтални – принципът на работа е същият, но се монтират в хоризонтално положение. Това ги прави подходящи за по-малки пространства, където целта е да не се лишава банята от допълнителна площ. 

Размер и капацитет.

Има няколко фактора, с които трябва да се съобразите, когато избирате своя нов бойлер. На първо място, той трябва да е с подходящ размер за Вашата баня. Не трябва да бъде прекалено голям и да пречи на експлоатацията на помещението или прекалено малък и да не Ви стига количеството топла вода. Например, уредите без резервоар са идеални за изключително малки пространства. Докато традиционните модели, могат да предложат решения както за малки, така и за големи бани.

Не е тайна, че колкото по-голямо е Вашето семейство, толкова е и по-висока консумацията на топла вода. Ето защо, важно е да обърнете внимание на това - от какво количество се нуждаете ежедневно. Помислете за Вашето ежедневие и начин на живот – колко често миете чинии, колко време обичате да прекарвате в банята.

Средно1 минутадушсеравнявана 12 литра топла вода, а 1 миене на чинии може да изразходи между 10 и 40 литра вода. Разбира се, от значение е и силата на водната струя.

За да определите правилно необходимия размер на бойлера, трябва да помислите по кое време на деня използвате най-много топла вода. Помислете какво е максималното количество вода, което използвате за този час. Може да се опитате да изчислите приблизително количество, като умножите времето прекарано в банята по 12 литра.

Правилният капацитет ще Ви осигури спокойствие и удобство на цялото Ви домакинство.

Не забравяйте, че размерът на бойлера и капацитетът са взаимно свързани. Колкото по-голям е уредът, толкова по-голямо количество топла вода може да произведе.

Ние, като професионалисти, препоръчваме по-големите модели на домакинства с голямо потребление на топла вода, а по-малките - на такива с ниско потребление.

Друга особеност, с която трябва да се съобразите е броя на крановете, които могат да използват топлата вода едновременно. Има голяма разлика дали бойлерът ще се използва единствено в банята или едновременно в кухнята и банята. Трябва да вземете предвид и максималния дебит и температурата, която искате да има топлата вода. 

Някои професионалисти препоръчват да изберете големината на бойлера, според размерите на жилището си:

  • Едностайни – между 120 и 150 литра.
  • Двустайни – между 150 и 180 литра.
  • Тристайни – между 180 и 210 литра. 
  • Многостайни – между 210 и 300 литра или повече. 

Безопасност

Едно от най-важните неща, на което трябва да обърнете внимание са функциите за безопасност. Тъй като и бойлерът е електрически уред, той трябва да има определени функции, за да се предотвратят възможни инциденти в случай на повреда или токов удар. Например - прекъсване на електрозахранването в случай на теч, по-добра устойчивост на токов удар и други.

Тук от голямо значение са и материалите, от които бойлерите са изработени. Те трябва да са издръжливи, за да могат да гарантират надеждната му работа дълги години.

Други функции - например контрол на налягането, също могат да повишат безопасността, тъй като управляват свръхналягането на бойлера и предотвратяват проблеми като спукване на резервоар. Някои от най-новите модели имат повишена безопасност и чрез тяхната интелигентна система, предупреждаваща за токови удари в случай на неизправност.

Някои модели се предлагат и с индикатор за нагряване. Той е под формата на LED светлини,  които променят цвета си, за да покаже кога водата е гореща и готова за употреба.

Енергийна ефективност и технологии.

Всеки уред има различен клас на енергийна ефективност. Колкото по-висок е класът, толкова по-ефективна и икономична е неговата работа.

Например - индукционните бойлери са технология от ново поколение, която използва процес на магнитна индукция за загряване на водата. Тази технология, също така, позволява на водата да се нагрява бързо, което намалява общото потребление на електроенергия. Това помага и за спестяване на до 25% електроенергия с намалено време за загряване с 10 -12 минути.

А Вие от какво се нуждаете?

Направете най-добрия избор с професионалистите от Либра Груп. Споделете с нас в коментарите или се свържете с нашите консултанти на телефон: 088 22 66 929.

Оставете коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.